ART PANOPTIKUM 24. u GRADSKOJ RADIONICI

Edukativno-informativna serija Art Panoptikum posvećena pregledu suvremene umjetničke produkcije u području vizualnih umjetnosti nastavlja se u nedjelju, 20. rujna u 19.30 sati u otvorenom vrtnom prostoru pulske Gradske radionice. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Predavanje započinje prikazom izložbe fascinantne američke umjetnice i aktivistice Nency Spero koja je pod nazivom „Acts of Rebellion” nedavno otvorena u Lillehammer Kunstmuseum u Norveškoj. U drugoj temi predstavlja se možda najpoznatiji poljski kipar Igor Mitoraj čije se monumentalne skulpture mogu vidjeti u prostorima kluba Bagno Alpemare u Forte dei Marmi u Italiji. O izložbi novijih radova njemačke umjetnice u staklu Anne Mlasowsky pod nazivom „Never Odd or Even” koja je postavljena u američkom Bellevue Arts muzeju govori se u trećoj temi, a nakon toga slijedi prikaz djelovanja jednog od najutjecajnijih umjetnika današnjice Anish Kapoora čija je izložba “Howl” otvorena u Pinakothek der Moderne u Munchenu.

U sljedećoj temi predstavlja se France-Lise McGurn umjetnica iz Glasgowa čija je izložba upravo otvorena u Kunsthaus Pasquart jednom od najvažnijih muzeja suvremene umjetnosti u Švicarskoj. Također bit će riječ o  izložbi djela multidisciplinarnog talijanskog umjetnika Ive Bisignana pod nazivom „Human Forms” u Beit Guvrin spiljama nedaleko Jeruzalema iza čega slijedi prikaz izložbe fotografija „Between These Folded Walls, Utopia” umjetničkog dua Cooper & Gorfer. U seriji predstavljanja umjetničkih rezidencija bit će govora o “The Antarctic Artists & Writers Program” koji odabranim rezidentima pruža mogućnost za rad na Antarktiku i Južnom oceanu, a u stalnoj rubrici posvećenoj zidnom slikarstvu  prikazat će se djela ruskog street art umjetnika koji je poznat pod imenom O331C.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se kao dio aktivnosti zagovaračke platforme MI+ te uz financijsku potporu Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum