Izložba „Šta radimo u Splitu“ u HUIU galeriji

Izložba “Šta radimo u Splitu” bit će otvorena u četvrtak, 17. rujna u 20 sati u pulskoj galeriji HUiU. Izložba će predstaviti četiri rada zajedničke tematike promišljanja budućih scenarija, života nakon (postepenih) katastrofa: dva rada nastavnika („Posljednji mediteranski skiper“ + „Život nakon turizma“ – Ivica Mitrović i Oleg Šuran) i dva rada studentica („The Future is Unwritten“ – Alejandra Robles Sosa, „growIN sistem“ – Doris Zalović) s diplomskog studija DVK na Umjetničkoj akademiji u Splitu (modul Interaktivni mediji).

„Radi se o mini izdanju izložbe “Nove refleksije o spekulativnosti — Spekulativni dizajn i edukacija” održane 23. svibnja 2019. u HDD galeriji, a namjera je pokazati drugačiji pristup oblikovanju pred izazovnim vremenima, tzv. mediteranski spekulativni dizajn, kako ga radimo u Splitu. Izložba se može pogledati od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati, do 9. listopada“, navode organizatori.

Organizacija izložbe: razmjena programa, Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU galerija i Hrvatsko dizajnersko društvo – HDD galerija. Realizaciju izložbe podržali su Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Zaklada Kultura nova, Upravni odjel za kulturu Grada Pule i Upravni odjel za kulturu Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum