Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ u Etnografskom muzeju Istre

Izložba „U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri“ bit će otvorena u utorak, 15. rujna u podne u Etnografskom muzeju Istre u pazinskom Kaštelu.

„Ova izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u okviru 20. stoljeća s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri odvijala se – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i svoje proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim, a istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo trgovina ili su prometno bile loše povezane“, piše u opisu izložbe.

Otvorenje izložbe autorica Mirjane Margetić i Nikoline Rusac biti će na otvorenom u dvorištu, nakon čega slijedi razgledavanje izložbe.

Izložba je uvod u manifestaciju „Dani rukotvorina“ koja se ove godina odvija u reduciranom obliku. Kreativne radionice „Iz muzeja s ljubavlju“ održat će se 17. i 18. rujna u 17 sati i 19. rujna u 10 sati. Posjetitelji će imati priliku tehnikom dekupaža ukrasiti kutije s porukama kakve su se nekada poklanjale simpatijama, majkama, prijateljima po uzoru na originalni muzejski predmet.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera na radionici može sudjelovati najviše osmero polaznika, stoga se mole svi zainteresirani da svoj dolazak najave na e-mail adresu: mirjana@emi.hr ili na telefonski broj 0917915230 (Emina Paćalat). Sudjelovanje je besplatno, a sav materijal osigurat će Etnografski muzej Istre.

Sukladno epidemiološkim mjerama u prostorijama muzeja posjetitelji su obavezni nositi maske za lice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum