Javna prezentacija radova međunarodne arhitektonske radionice B*V*A*W – FUTURE CENTERS

Javna prezentacija radova Međunarodna arhitektonska radionica Bale Valle Architectural Workshop (BVAW) – Future centers bit će održana u subotu, 19. rujna 2020. u 18 sati u starom kinu u Balama. Radionica se održavala od 12. do 19. rujna 2020. godine pod mentorstvom Mateja Blenkuša (Ljubljana) i Antuna Sevšeka (Zagreb), a bila je namijenjena studentima arhitekture i mladim arhitektima.

Radionica u organizaciji Društva arhitekata Istre DAI-SAI i udruge Metamedij dio je Mi plus projekta koji se bavi razvojem programa nezavisne kulture i novomedijske umjetnosti s ciljem stvaranja uvjeta za osnivanje kulturnog centra za produkciju i nezavisnu kulturu u Istri. Upravo je ideja osnivanja ovakvog centra tema radionice na kojoj će se izrađivati i predlagati idejna rješenja prenamjene, odnosno smještaja produkcijskog, prezentacijskog i edukacijskog centra u prostor bivše kino dvorane u Balama. U rješavanju ovih zadanih suprotnosti, odnosno smještajem urbanog, globalnog i suvremenog programa u ruralni, lokalni i povijesni kontekst, leži potencijal za razvoj jedinstvenog kulturnog proizvoda u Hrvatskoj i Europi – međunarodnog referentnog centra za istraživanje, razvoj i primjenu suvremene umjetnosti i novih tehnologija.

Tijekom radionice svakog su dana održavana javna predavanja, uživo i putem Zoom konferencije, koja su održali mentori Matej Blenkuš i Antun Sevšek (13. rujna), Nataša Nefat (14. rujna), Marko Bolković – Visualia Festival (15. rujna), Dragana Sapanjoš (16. rujna), Darko Pekica – Šikuti Machine (17. rujna) i Dean Skira (18. rujna).

Projekt Mi plus je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi ga istoimena platforma koju čine udruge Metamedij, Faro 11, Sonitus, L.A.E. XXI i Društvo arhitekata Istre DAI-SAI, te Istarska kulturna agencija IKA-ACI. Njegov je cilj osigurati dugoročni i održivi okvir za suradnju organizacija civilnog društva i javnog sektora, razvoj suradničkih programa nezavisne kulture i novomedijske umjetnosti te stvaranje uvjeta za osnivanje centra za produkciju i nezavisnu kulturu u Istri po principu civilno-javnog partnerstva.

Za projekt Mi plus dodijeljeno je sveukupno 797.402,28 kn, od čega 677.791,94 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum