Projekcija „ZAGREBAČKOG EKVINOCIJA“ U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske Filmske tvornice nastavlja programsku sezonu projekcijom dugometražnog igranog filma „Zagrebački ekvinocij“ redatelja Svebora Mihaela Jelića u srijedu, 30. rujna, u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Nakon projekcije uslijedit će razgovor na temu filma s autorom putem Zooma kojeg će moderirati voditeljica Kluba i promocije PFT-a Dina Cvek.

Tema filma je noćni život grada Zagreba, a priču pričaju upravo mladi za mlade. Zanimljivo kod ovog projekta je, osim što je ekipa filma izuzetno mlada, što je film realiziran s gotovo nula kuna, a financije koje su imali na raspolaganju skupili su putem crowdfunding (Indiegogo) kampanje i iskoristili ih za, kako piše i u samom filmu, sendviče tijekom snimanja.

„Šest prijatelja organizira party uoči proljetne ravnodnevnice. Da bi party uspio, neophodne su im tri komponente: alkohol, trava i dobra glazba. Zato Kači i Mrva idu do Močvare po Miki Solusa i cugu, Blagi i Luna idu “riješit”, a Lena i Maša odlaze u legendarni stan u Kneza Borne 10 pripremiti sve za dolazak ekipe. Čuli su da je to stan koji je neki lik, kad je otišao iz države, ostavio mladima da se slobodno u njemu okupljaju i partijaju. Šestorki to zvuči predobro da bi bilo istinito… ali to ih ne sprječava da tu priliku iskoriste. Kako izgleda inače američki “party gone wrong” u kontekstu zagrebačke mladeži, i to one generacije vezane za trep glazbu, dok cijelu atmosferu noćnog života upotpunjuju High5, Krankšvester, Palac, Splinter Sven, Buntai, Lollobrigida, Mimi Mercedez…? Svi koji su noćni život provodili u Zagrebu prepoznat će kultne momente kao što su kupovanje cuge u Konzumu na Glavnom, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerte u Močvari, okupljanje kod Džamije… Dobra stara vremena kad Džamija nije bila “ošišana”, a Uber nije bio pod državnim regulacijama! A što kada na party dođu svi osim onih koji su pozvani, svi dileri su pali, nema se para za cugu, a u priču se još upletu i kontrolori ZET-a I policija…?“, piše u opisu filma.

Film je nastao u produkciji CEFGI-ja (Camera eye FGI), kreativnoga kolektiva iz Zagreba. Glumačku postavu filma čine Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić, Patrik Gregurec, Mislav Živković i Tin Blagojević, ali osim njih i gomile mladih statista, u Zagrebačkom ekvinociju glume i poznati glumci poput Ozrena Grabarića, Ksenije Marinković, Dade Ćosića, Gorana Grgića i Tomislava Ćurkovića.

Ulaz na projekciju je besplatan. Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum