Izložba fotografija Helge Goran „cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost“ u HUIU galeriji

Izložba fotografija Helge Goran „cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost“ bit će održana u četvrtak, 29. listopada u 20 sati u HUIU galeriji.

„Cracks that let the light in je serija fotografija koja istražuje mikroprostore – autonomne fragmente prostora u prostoru – koji izmiču svakodnevnoj pažnji u urbanom okruženju i prirodi. Tema novog poglavlja imaginarne knjige vizualnih haikua su pukotine u ekotonima – graničnim područjima između bioloških zajednica. Te pukotine su me oduvijek fascinirale kao primjeri neiscrpne volje za životom jer se u njima se uvijek pojavljuju i bujaju biljke kao neumorni borci za uspostavu ravnoteže između “civilizacije” i prirode na najneočekivanijim mjestima. Izložba se sastoji od 11 fotografija veličine 50 x 70 cm, otisnutih arhivskim pigmentima na SuniJet Decolov M1 materijalu“, piše u opisu izložbe.

Helga Goran multimedijalna je umjetnica, rođena 1968. godine u Puli. Živjela je i radila na Novom Zelandu od 1996. godine. Bila je finalistica za nagradu Anthony Harper 2010. Izlagala je slike, crteže, fotografije i video radove u galerijama Novog Zelanda, Srbije, Hrvatske i Austrije. 1995. godine diplomirala je na Odsjeku za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. 2007. godine završila je preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Design & Arts College of New Zealand and WCAD, a potom i diplomski (Master) studij likovnih umjetnosti (fotografije) na Sveučilištu Massey u Wellingtonu 2011. Izlagala je na jedanaest samostalnih i više od dvadeset grupnih izložbi. Bavi se fotografijom, videom, crtanjem, slikarstvom, ilustracijom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Članica je HDLU i HDLUI. Trenutno živi i stvara u Puli.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum