Klub Pulske filmske tvornice – AUTORI U GOSTIMA: RENATA ŠIMIĆ I MATEJ ĐUZEL

Klub Pulske filmske tvornice nastavlja s programom u srijedu, 7. listopada u 20 sati gostovanjem mladih pulskih filmaša Renate Šimić i Mateja Đuzela, koji imaju pojedinačna i zajednička ostvarenja u području televizije i filma. Oni će prikazati kratkometražne dokumentarne filmove „Petite Ballerine“ iz 2015. godine i „Odjeci“ iz 2020. godine te reportažu o ližnjanskim kitesurferima iz 2018. godine. Razgovor će moderirati pulski kulturolog, predavač i performer, Igor Zenzerović, a ulaz na projekciju je besplatan.

Matej Đuzel je rođen u Puli 1987. godine gdje završava osnovnu i srednju školu. Paralelno sa školom hobiji su mu fotografija, nogomet i pisanje. Matej odlučuje fakultetsko obrazovanje nastaviti u Zagrebu, a nakon diplomiranja na diplomskom studiju računovodstva i financija radi na filmskim festivalima gdje dolazi do novih kontakata i poziva da se priključi radu na Televiziji Student koja djeluje u sklopu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Kroz godine rada na Televiziji prošao je sve filmske i TV forme, radio je kao urednik i redatelj emisije Alter Ego, a trenutno vodi vježbe snimanja i montaže za studente novinarstva. Osim toga, radi i kao glavni producent namjenskih filmova za klijente Fakulteta, vodi svoju tvrtku Adria Visio d.o.o. , te kao kreativni producent u udruzi PANK iz Pule. U budućnosti bi volio više režirati industrijske i dugometražne igrane filmove.

Renata Šimić je rođena u Puli 1991. godine gdje završava Opću Gimnaziju. 2009. godine odlazi u Zagreb na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Jedan semestar provodi u Gentu u Belgiji na Faculty of Political Science preko programa Erasmus Mundus – Basileus. Na početku diplomskog studija sudjeluje u pokretanju Televizije Student zajedno s kolegama i uz vodstvo profesorice i HRT-ove novinarke i urednice Tene Perišin i redatelja Igora Mirkovića. Kroz rad na TVS-u zaljubljuje se u snimanje i montažu. Urednica je nekoliko emisija na TV Studentu, videonovinarka i autorica mnogih reportaža te autorica nekoliko dokumentarnih filmova. 2015. godine stječe diplomu magistre novinarstva, a 2017. godine vraća se u Pulu gdje nastavlja s radom u medijima kao freelance videonovinarka. Krajem 2019. otvara obrt za video produkciju, edukaciju i promidžbu Flip Clip te je aktivna u Udruzi PANK kroz koju produbljuje svoje kreativne ambicije i društveno aktivno djelovanje.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum