TRASH VEČER U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske filmske tvornice programsku sezonu nastavlja u duhu trasha. U suradnji s varaždinskim Trash Film Festivalom, u srijedu 14. listopada u 20 sati, prikazat će pobjednike ovogodišnjeg 15. izdanja Festivala u četiri kategorije – akcijski, borilački, znanstveno-fantastični i horor. Riječ je o četiri kratkometražna filma, a program će sveukupno trajati sat i pol vremena.

Festival se održao u Varaždinu i trajao je od 9. do 12. rujna. Ove godine produkcija Festivala zaprimila je 1.343 prijave iz cijeloga svijeta, a na Festivalu su prikazana 49 filma. Članovi žirija bili su Daniel Rafaelić (povjesničar filma, redatelj, pisac i glumac), Luka Hrgović (redatelj, scenarist i montažer) i Dino Julius (redatelj i montažer).

Trash Film Festival je festival niskobudžetnih akcijskih filmova. Tamo se ne prikazuju drame, dokumentarci ili art već je naglasak na zabavnim filmovima, a pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je itekako poželjno. Pobjednici dobivaju nagrade koje se nazivaju Zlatnim motorkama, a iste predstavljaju hommage kultnom filmu „Teksaški masakr motornom pilom“. U žiriju festivala sjede, između ostaloga, i ljudi od struke. Većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama što rezultira nezgrapnošću filmova, ali upravo to publici izmami osmijeh na lice i bude ugodno iznenađenje zbog domišljatosti prilikom realizacije filmova. Neki od propratnih sadržaja Festivala jesu kič zabave, crveni tepih i koncerti.

Prije projekcije filmova publici će se putem video poruke obratiti organizatori Festivala. Ulaz na projekciju je besplatan.

Popis filmova:

Kategorija horor : „The Game“ – Rogger Andriazen (Peru)

Kategorija SCI-FI: „Loop“ – Juan Francisco Perez Villalba (Kolumbija)

Kategorija Borilački: „30 Minutes or… Death!“ – David McGoff (SAD)

Kategorija Akcija: „First Action Hero“ – Jan Haluza (Češka)

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum