Knjiga „Kulturne politike u Europi: preokret sudjelovanja?“ dostupna online

U novoj knjizi „Kulturne politike u Europi: preokret sudjelovanja?“ nekoliko vodećih europskih stručnjaka u tom području nastoji razjasniti značenje, potencijale i ograničenja sudjelovanja u kulturnim politikama.

Autori ispituju ulogu participacije ne kao koncept, već kao proces koji oblikuje kulturnu politiku. U prvom se dijelu govori o nekoliko tema poput uloge sudjelovanja u različitim nacionalnim kontekstima kako sa stajališta specifičnog za zemlju, tako i iz komparativne perspektive.

U drugom dijelu knjige, fokus je na teme poput načina na koji sudjelovanje utječe na interakciju između umjetnosti, kulture i politike. To naravno uključuje i razmišljanje o sudjelovanju s obzirom na trenutnu pandemiju. Koja su iskustva, recepti, prijetnje i nove prilike obilježili kulturno polje?

Knjigu su uredili Félix Dupin-Meynard i Emmanuel Négrier, a sadrži i tekstove Lluísa Boneta, Anne Villarroya i Milene Dragićević Šešić. Publikacija je dostupna ovdje.

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum