Online radionice na temu podcasta i streaminga zagrebačke Radione

Zagrebački makerspace Radiona priprema videa radionica za njihov Youtube kanal vezanih uz savladavanje i pokretanje podcastova i streaming koje se održavaju u online i hibridnim formatima. Na njihovom kanalu je trenutno dostupan video radionice “Kako započeti podcast” pod vodstvom Ivana Vorasa.

„Što je to podcast, kako funkcionira, kakva vam sve oprema treba, na koji način i zašto biste uopće pokrenuli svoj podcast možete saznati na ovoj radionici. Polaznici će se upoznati s osnovama snimanja, s naglaskom na audio te istražiti audio vs video podcast mogućnosti. Također će dobiti pregled i opcije s kojom opremom mogu raditi podcast i savladati osnove obrade zvučnog zapisa u open source programu Audacity. Osim toga, bavit će se i sadržajem podcasta u vidu vrsta objava, tehničkim aspektima hostanja te od kuda izvući inspiraciju za sadržaj podcasta“, piše u opisu radionice.

Više informacija o radionicama i terminu njihovog održavanja možete pronaći na službenim stranicama Radione.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum