Pokretnica – Učionica Mediteranskog plesnog centra u online izdanju

Kreativno-edukativni projekt Učionica Mediteranskog plesnog centra zbog aktualne epidemiološke situacije održava se online putem Zoom platforme pod imenom Pokretnica. Pokretnica će se održati u subotu i nedjelju, 28. i 29. studenoga od 10 do 12 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

Voditeljice su plesne umjetnice i psihologinje Petra Chelfi i Ivana Pavlović. Cilj Pokretnice je upoznati sudionike/ce radionice s plesom i pokretom kao kreativnom umjetničkom formom, ali i snažnim medijem za učenje.

Postoji snažna povezanost između pokretanja tijela, te spoznajnih procesa i učenja. Tijelo koristimo za slušanje, komunikaciju, izgradnju povjerenja i suradnje, za izražavanje emocija. Jedan dio radionice bit će stoga usmjeren na pokret i ples kao medij koji potiče razvoj vještina korisnih za psihofizički razvoj djece i mladih. Drugi dio bit će usmjeren na pobliže upoznavanje plesa kao umjetničke forme koja može inspirirati i motivirati.

Prijave na sudjelovanje u radionici primaju se putem e-mail adrese production@zagrebackiplesniansambl.hr najkasnije do 26. studenog.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link Zoom platforme putem e-maila preko kojeg se mogu uključiti u radionicu. Za radionicu je potrebno odjenuti ugodnu odjeću te osigurat slobodni prostor (minimalno 1,5×1,5m). Dodatne informacije o radionici bit će poslane u mailu.

Radionica je prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, bez obzira na prijašnje plesno iskustvo.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum