Punoljetni HRFF

Krajem ovog tjedna počinje punoljetno osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF), koje traje do 13. prosinca i to potpuno u online izdanju.

Među odabranim autorima ističemo filipinskog redatelja Lava Diaza, koji se u igranom filmu „Genus Pan“ bavi filipinskim prekarijatom svojim sporim i meditativnim stilom. Američki dokumentarist John Gianvito napravio je portret gluhoslijepe američke književnice Helen Keller (Her Socijalist Smile), a Šveđanin Fredrik Gertten u dokumentarcu „Push“ bavi se globalnom stambenom krizom.

Među brojnim dokumentaristima nalazi se i hrvatski redatelj Ivan Ramljak s filmom „O jednoj mladosti“, koji se bavi pokojnim prijateljem i vlastitim odnosom s njime, dok je srpski dokumentarist Mladen Kovačević prikazao život u kineskom gradu koji pokriva dvije trećine proizvodnje svjetskih novogodišnjih ukrasa (Merry Christmas, Yiwu). Festival će se odvijati na platformi www.kinoeuropa.hr, a sve projekcije biti će besplatne i dostupne tijekom cijelog vremena trajanja festivala.

 

E.L.

Leave a Reply


− 3 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum