HAVC poklanja online maraton kratkometražnih filmova

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana na mrežnoj stranici Hrvatskog audio vizualnog centra svi zainteresirani mogu besplatno pogledati izbor iz ovogodišnjeg 8. Maratona kratkometražnog filma koji je upravo obišao nezavisna kina diljem Hrvatske. Online maraton počinje 25. prosinca i traje do 6. siječnja 2021. godine, a donosi šest domaćih i devet europskih naslova.

Domaće maratonce čini šest suvremenih naslova: višestruko nagrađivani studentski film „Južno voće“ Josipa Lukića, animirana dokufikcija „Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio“ autorskog dvojca kojeg čine Igor Bezinović i Ivana Pipal, dokumentarni film „Osoba“ Sunčice Ane Veldić koji je osvojio posebno priznanje na jedinstvenom Corona Short Film Festivalu, te animirani „Neobična kupka gospodina Otmara“ Nike Radasa, dobitnik nagrade Oktavijan za najbolji animirani film 2019. godine, te Nagrade Zlatna uljanica za promicanje etičkih vrijednosti na filmu, također na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma.

U programu je i pobjednik ovogodišnjeg Liburnia film festivala „Porvenir“ Renate Poljak, koji je također prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu, te animirani film „Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali“ Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića.

Mali europski maratonci je blok filmova namijenjen djeci, a realiziran kroz europsku razmjenu programa. Riječ je o devet naslova autora iz Njemačke, Litve, Švicarske, Irske, Nizozemske, Portugala i Ujedinjenog Kraljevstva koji čine presjek bogate europske proizvodnje kratkometražnog filma. U ovom međunarodnom bloku moći će se pogledati i zapažen hrvatski animirani film – „Kuc-kuc“ Ivane Guljašević Kuman.

„U ovo vrijeme kad smo svi doma, Online maraton je zajednički poklon HAVC-a i domaćih filmskih autorica i autora namijenjen ljubiteljima ‘kratkiša’, uz svesrdnu pomoć organizacije Short Circuit koja je osigurala izbor europskih naslova. Za kratka, ali slatka filmska uživanja u predstojećim blagdanima, dovoljno je samo kliknuti na www.havc.hr“, javljaju iz HAVC-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum