KinoVizija – novi mrežni program pulskog Kina Valli

Nnovi zimski mrežni program pulskog Kina Valli, pod nazivom KinoVizija, donosi niz aktivnosti s ciljem interakcije između ljubitelja kino sadržaja i samog organizatora. Izuzev samih aktivnosti, osobit naglasak stavljen je na prepoznatljiv edukacijski program FUŠ – Film u školi, koji na ovaj način dobiva svoju virtualnu inačicu i za učenike i za profesore.

Za najmlađe, svake će se večeri preporučiti jedan animirani film. Crtići za laku noć ležeran je program preporučljivog karaktera čiji se naslovi kreću u širokom rasponu tema dok će nešto starijim kino posjetiteljima na raspolaganju biti avatar kinooperatera Kina Valli, Roberta Zubana, koji će jednom tjedno preporučiti seriju ili film (Robi preporučuje).

Bez dobnog ograničenja, na raspolaganju je virtualna radionica Stop animacije. Svatko tko izradi vlastiti film u tehnici stop animacije, ima priliku svoj uradak postaviti na mrežnoj i društvenoj stranici Kina, odnosno, kad epidemiološke prilike dopuste, i na platnu Kina Valli. Za osobe koje se vole izražavati pisanim putem, otvorena je rubrika Moj prvi odlazak u kino koja donosi prva iskustva gledanja filma na kino platnu.

Ljubitelji filmova moći će svoje znanje potvrditi i dokazati na – KinoKvizu.  Najbolja tri tima biti će nagrađena s gratis ulaznicama.

Učionica program Film u Školi, uz uključivanje navedenih programa, donosi dodatne edukacijske materijale priručnika Filmska izražajna sredstva, kojima se najmlađi educiraju o osnovnom filmskom vokabularu i natječaj Izradi svoj filmski plakat čija će se izložba, ovisno o odazivu, održati u foajeu Kina Valli.

O svakom pojedinačnom programu više informacija možete pronaći na službenim stranicama Kina Valli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum