METAKINO U DKC-u PULA I PREMIJERA 10. ŠKOLE ANIMIRANOG FILMA

Metakino je projekt koji kinoprikazivanjem spaja različite publike i pokazuje socijalnu moć i potencijal filma, a njegovo nadolazeće izdanje posvećeno je dječjoj animaciji i održava se u Dječjem kreativnom centru Pula u četvrtak 17. i petak 18. prosinca u partnerstvu s Teatrom Naranča i Filmsko-kreativnim studijom Vanima.

Ovoga četvrtka, 17. prosinca u 18 i 19 sati te u petak, 18. prosinca u 18 sati na programu su najbolji filmovi Internacionalnog festivala animiranog filma Varaždin/Rijeka – VAFI i RAFI 2019. i 2020. Filmovi su namijenjeni višim razredima osnovne škole, a ulaz na projekcije je besplatan.

U petak, 18. prosinca u 19 sati premijerno će se prikazati film “Pretvorbe i priče” nastao na ovogodišnjoj 10. Školi animiranog filma te će se održati svečana podjela diploma polaznicima. Film su realizirali Marta Bastijanić, Stanislav Bravar, Klara Cvitan, Pio Ferlin, Luka Ivančević, Ivica Kajfeš, Matea Macuka, Erik Mikša, Karla Pavlin i Tara Prepust uz voditelje 10. ŠAF-a Debore Trusgnach i Marka Zdravković-Kunca.

Škola animiranog filma je besplatna početna radionica animacije namijenjena osnovnoškolcima u sklopu koje polaznici stječu osnovne tehnike animacije i realiziraju svoj film.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Raspored programa možete pronaći na stranicama Pulske filmske tvornice.

Program financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum