Odabran vizalni identitet 68. Pulskog filmskog festivala

Javna Ustanova Pula Film Festival raspisala je Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 68. Pulskog filmskog festivala, a do roka za dostavu prijedloga, 2. prosinca, zaprimljeno je 23 prijedloga od ukupno 15 autora.

Povjerenstvo u sastavu: Ketrin Milićević Mijošek (ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre), Davor Kliman (ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna), Miodrag Čerina (predsjednik Upravnog vijeća Pula Film Festivala), Gordana Restović (ravnateljica Pula Film Festivala) i Sanela Pliško (glasnogovornica Pula Film Festivala), održao je virtualni sastanak 15. prosinca.

Nakon pregleda i ocjene radova, povjerenstvo je jednoglasno zaključilo da rad koji zadovoljava vizualnu kvalitetu 68. Pulskog filmskog festivala jest prijedlog autora Marka Rašića pod nazivom „Broj je simbol“. Jednostavne kompozicije i minimalističkih elemenata, rješenje je ponudilo prepoznatljive festivalske elemente kroz strukturiran piktogramski sustav koji uz minimalnu intervenciju, eventualna varijacija može biti drugačija i zadržati jednake značajke. Posebno su pohvaljeni radovi autora Tonija Žufića i Studija „Vrisak“.

Ukoliko prilike dozvole, prezentacija vizualnoga identiteta održat će se u ožujku, a novi javni natječaj, za 69. Pulu, raspisati će se krajem 2021. godine.

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum