PREDSTAVLJANJE 16. ŠKOLE FILMA I KRITIČKO REŠETO U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Premjera filmova nastalih u sklopu 16. Škole filma Pulske filmske tvornice te Kritičko rešeto s redateljem i filmskim pedagogom Zorkom Sirotićem bit će održani u srijedu, 30. prosinca u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice i online.

Uz stručno vodstvo mentora radionice Katarine Radetić, Lea Gamboca, Sande Letonje-Marjanović i Marka Zdravković-Kunca realizirano je pet kratkih filmova: igrani filmovi „Cijena prijateljstva“ Iris Bijuk, „Oteta djevojčica“ Ane Burić i „Sutra“ Nina Paulina te dokumentarni „Von Trapp i ja“ Olivere Jović i „Ispod Pule“ Jadranke Mitrović.

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić. On će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade.

Premjerno će se prikazati i „rešetirati“ i dva eksperimentalna filma koja su nastala na na prethodnim Školama filma Pulska filmske tvornice, a finalizirani su za vrijeme lockdowna: „Proglas“ koji potpisuju Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek te „Naplavine“ Silvija Belušića.

16. Škola filma počela je u svibnju, a ovogodišnji polaznici su svih životnih dobi: od osnovnoškolaca do umirovljenika. Kao i do sada ona se sastoji od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Polaznici na njoj stvaraju kratke dokumentarne, igrane i eksperimentalne filmove s time da na raspolaganju imaju svu logističku i tehničku podršku. Filmovi, nekim polaznicima prvijenci, razvijali su se ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima.

Pulska filmska tvornica organizira ovogodišnju školu u partnerstvu s MedVid produkcijom, a uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

Svi koji žele prisustvovati projekciji uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka koji je dostupan na stranicama Pulske filmske tvornice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum