Predstavljena Edukativno digitalna platforma IN DIS PLODOVI i kampanja Podrži HUiU

Konferencija za novinare povodom predstavljanja nove edukativno digitalne platforme IN DIS PLODOVI i kampanje Podrži HUiU, Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika, održana je u srijedu, 30. prosinca na Trgu 1. svibnja u Puli.

Na konferenciji za medije Rudija Pavličević, voditeljica HUiU ureda, predstavila je edukativno digitalnu platformu IN DIS PLODOVI i vizualni identitet nove platforme.

„Edukativno digitalna platforma IN DIS PLODOVI na jednom mjestu povezuje korisnike edukativnih aktivnosti (učenike i školsko osoblje srednjih škola), edukatore (članove HUiU-a i ostale kulturno-umjetničke djelatnike) i donatore (pravne i fizičke osobe). Cilj platforme je da bude samoodrživa i da sustavno prati promjene/trendove na suvremenoj kulturno-umjetničkoj sceni koje se odnose te su prilagođene djeci i mladima. Sve radionice koje su objavljene ili će biti objavljene na ovoj platformi su besplatne, odnosno djeca i mladi u njima mogu sudjelovati bez ikakve naknade. Korisnicima edukativnih aktivnosti platforma omogućava da se na jednostavan način, prateći kalendar događanja, prijave na edukativne radionice koje će se provoditi od 2021. godine, ali i da predlože HUiU ideje za razvoj novih edukativnih aktivnosti. Provoditelji edukativnih aktivnosti platforma olakšava kontakt s budućim polaznicima radionica.“

Na konferenciji je također naglašeno da platforma nije isključivo namijenjena edukatorima koji su ujedno i članovi HUiU. Stoga je Pavličević pozvala sve one koji se bave edukacijom djece i mladih, ali nemaju, primjerice, prostorne uvjete ili opremu potrebnu za održavanje edukativnih radionica, da ispune digitalni obrazac koji se nalazi na platformi te da HUiU predlože svoje edukativne aktivnosti. Platforma je također namijenjena i potencijalnim donatorima, pravnim i fizičkim osobama. Naime, prema Zakonu o porezu na dobit RH donacije se smatraju porezno priznatim troškom uz uvjet da donacija nije veća od 2% od ukupno iskazanog prihoda prethodne godine. Sukladno tome, Pavličević je pozvala potencijalne donatore da posjete platformu i odaberu jednu od ponuđenih besplatnih radionica za djecu i mlade kojoj želite pomoći svojom donacijom.

Vjeran Juhas, dizajner i nositelj vizualnog identiteta edukativno digitalne platforme IN DIS PLODOVI, predstavio je promotivne plakate koje sadrže ilustracije Vibora Juhasa, Enesa Čišića i Vjerana Juhasa, kao i promotivne naljepnice koje sadrže ilustracije Ive Horvat i Petre Pletikos, Saše Đuračića i Vjerana Juhasa. Naljepnice su osmišljene kao pokloni za polaznike IN DIS radionica, ali i sve ostale posjetitelje i prijatelje HUiU galerije i strip čitaonice Mrkli Mrak. Juhas je također naglasio da se na svakom plakatu nalazi i QR kod koji budućim korisnicima platforme olakšavaju ulazak na istu.

Kristina Nefat, voditeljica programa samofinanciranja HUiU galerije, najavila je kampanju Podrži HUiU koja je postavljena na prvoj hrvatskoj crowdfunding platformi CroInvest. S obzirom na kontinuiran porast broja članova i posjetitelja na godišnjoj razini, odnosno na jačanje vidljivosti HUiU na kulturno-umjetničkoj sceni, nužnim su se pokazala daljnja ulaganja u prostor. Stoga je HUiU u suradnji s Lukom Piškoričem, slovenskim stručnjakom i pionirom u digitalnom marketingu, osmislio kampanju Podrži HUiU. Detalji o samoj kampanji, ciljevima, nagradama i svim ostalim informacijama bit će dostupni od 15. siječnja 2021. na platformi CroInvest, te na našim službenoj stranici, te Facebbok i Instagram stranici HUIU-a kad kampanja i službeno starta.

Platformu  i kampanju Podrži HUiU osmislio je kreativni tim Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU u sklopu projekta razvoja publike IN DIS PUBLIC koji je proveden tijekom 2020. godine. Projekt su sufinancirali Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Istarska županija.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum