PROJEKCIJA FILMOVA KINO KLUBA “JELEN” U KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klub Pulske filmske tvornice prikazat će selekciju filmova Kino kluba “Jelen” koji je u Puli djelovao od 1962. do 1990. godine u četvrtak, 10. prosinca u 20 sati. Moderator večeri je redatelj i filmski kritičar Elvis Lenić koji će filmove komentirati i preko Zooma razgovarati s autorima.

Kroz Kino klub Jelen niz generacija je prošao filmsku edukaciju te su svoje umjetničke prvijence ostvarili brojni tadašnji amateri, a sada poznati kulturni djelatnici poput Drage Orlića, Boška Obradovića ili Armanda Debeljuha. FKK “Jelen” zaslužan je i za pokretanje MAFAF-a (1965. – 1990.), najveće manifestacije amaterskog filma odraslih na području Jugoslavije.

Pulska filmska tvornica je 2017. godine ostavštinu Kino kluba “Jelen” (70 filmova i oko 2.000 drugih predmeta) predala Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u cilju pokretanja Zbirke neprofesijskog filma Istre.

Popis filmova koji će se prikazati:

„Proljeće mladosti“ Branko Kosović, 7’

„Potreba“ Dragutin Nikolić, 3’

„Opća opasnost“ D. Kolić/D. Načinović, 3’

„Fasade“ Josip Rif, 7’

„Fudbal i parče perfekta“ Željko Duraković, 7’

„Kako smo snimili film“ Gordić/Jaranović/Berković 6’

„Agonija smisla“ Rubi/Ploy, 4’

„Konjsko meso“ M. Gunarić, 2’

“Obala” Života Pajić 7’

„Iluzija“ Oto Širec, 8’

„San o djevojčici i jajetu“ Valter Aličajić, 10’

„Propast jedne kulture“ Ivan Đukić, 12’

„Marcienne“ Rubbi/Ploj, 5’

„Amen“ Miro Ploj, 7’

Događaj će se održati uživo i online. Svi koji žele prisustvovati projekciji uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostale koji događaju žele prisustovati online, mogu to učiniti putem linka na službenim stranicama Pulske filmske tvornice. Dodatne informacije u vezi prijenosa uživo bit će objavljene netom prije događaja, također na službenim stranicama PFT-a.

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum