Virtualno otvorenje izložbe „PIŠEM TI PISMO…“ u MUZEJU GRADA PAZINA

Virtualno otvorenje izložbe „Pišem ti pismo…“ bit će održano u srijedu, 16. prosinca u 13 sati, na Facebook stranici Muzeja grada Pazina. Umjesto klasičnog otvaranja izložbe, Muzej će na ovaj način, poštujući propisane epidemiološke mjere, svim posjetiteljima, pa i onim virtualnim, omogućiti razgledavanje nove izložbe.

Izložbom „Pišem ti pismo…“ cilj je prikazati razvoj komunikacije od prvih pisama i alfabeta, prvih škola i knjižnica, prvih odaslanih poruka i poštanskih ruta na prostoru središnje Istre sve do recentnije povijesti komunikacije obilježene slanjem razglednica, dopisnica, pisama te suvremenih metoda komunikacije, kao i usporediti nekadašnje načine i puteve komunikacije s modernim tehnološkim dostignućima i gadgetima koje danas koristimo i zbog kojih komunikacija sve više poprima neformalne i manje intimne, ali definitivno drugačije, razine i oblike.

Izložbu je u Rotondi pazinskog Kaštela moguće razgledati u radno vrijeme Muzeja u razdoblju od 16. prosinca 2020. do 16. rujna 2021. godine, kao i na web stranici Muzeja grada Pazina www.muzej-pazin.hr.

Autori izložbe su kustosi Muzeja grada Pazina Ivan Smoljan i Maja Zidarić Pilat.

Realizacija izložbe financirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pazina i Muzeja grada Pazina.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum