E-Tribina Odsjeka za povijest: „Hidrografski zavod Carsko-kraljevske mornarice u Puli i njegova uloga u istraživanju Jadrana“

E-Tribina Odsjeka za povijest pulskog sveučilišta na temu „Hidrografski zavod Carsko-kraljevske mornarice u Puli i njegova uloga u istraživanju Jadrana“. Predavačica je istaknuta povjesničarka Mirela Altić, a tribina će biti održana u četvrtak, 21. siječnja u 17 sati.

Mirela Altić znanstvena je savjetnica u trajnom zvanju u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Predaje na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu u statusu naslovne redovite profesorice. Bavi se poviješću prostora te analizom starih karata kao izvora za hrvatsku povijest. Višekratno se usavršavala u Sjedinjenim Američkim Državama te povremeno predaje u inozemstvu. Među njenim brojnim znanstvenim publikacijama ističu se knjige: „Povijesna kartografija: kartografski izvori za hrvatsku povijest“ (2003), edicija Povijesnih atlasa hrvatskih gradova (6 svezaka, 2003-2013), „Povijesna topografija otoka Krka“ (2016) i „Cartography between Imperial Politics and National Movements: 19th Century Mapping of Croatia“ (2019, University of Toronto Press).

U virtualnu dvoranu može se ući putem poveznice: https://ovh.unipu.hr/b/dfo-26k-4we te je pritom potrebno samo navesti ime i prezime.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum