Eduzaab medulinske udruge Mutila

Udruga Mutila iz Medulina 2021. godinu započinje s projektom Eduzaab. Ovaj projekt, pod pokroviteljstvom Općine Medulin je edukativno-zabavnog karaktera, namijenjen svima, a uključuje seriju od sedam zanimljivih predavanja koja će dočarati povijesni presjek, događaje i podjele koji su obilježili Istarski poluotok u mediteranskome imaginariju, s Istrom povezane, a udaljene krajeve.

„Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a u dogovoru s Općinom Medulin, primorani smo odmaknuti se od dvorana i debatu preseliti u virtualni prostor. Predavanja će održati mag.hist. Ian Tataj i mag.hist. David Orlović. Sva predavanja moći će se pratiti putem programa Bigbluebutton. Prvo predavanja održat će se dana 8. siječnja s početkom u 18 sati“, navode iz udruge Mutila i dodaju da se sve dodatne informacije o predavanjima mogu pronaći na Facebook profilu Udruge Mutila – Medulin.

David Orlović, mag. hist., rođen je 1987. godine u Puli. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Medulin i Osnovnoj školi Monte Zaro Pula. Redovito objavljuje priloge u domaćim časopisima, uglavnom o temama iz međuratne povijesti Istre te sudjeluje na znanstvenim skupovima. Koautor je knjiga “Dani u Wagni” i “Turizam medulinske rivijere”. Sudjeluje u projektu interpretacije srednjovjekovne glazbe u sastavu Trobadorz.

Ian Tataj, mag hist., rođen 1990. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autor je sci-fi romana “Chronology of the Future: A Short History of Man in Space” i raznih povijesnih radova. Suradnik mnogih udruga i javnih ustanova. Glavno polje interesa mu je stara i srednjevjekovna povijest.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum