glitchLAB 2021 – online radionice

Format C / glitchLAB 2021 poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na besplatnim online DIWO Glitch Art radionicama s ciljem traženja, dokumentiranja, kataliziranja i dijeljenja začudnih i estetičnih grešaka u digitalnim formatima statičnih i pokretnih slika. Termini se odvijaju subotama od 17 do 20 sati, online na hacklab01.org, s prvim terminom u subotu 23. siječnja. Prijave nisu obvezne, ali su poželjne, putem adrese info@hacklab01.org.

Radionice će obraditi sljedeće teme: reinterpretacijske umjetničke metode i tehnike; slikovni i video formati, kodeci, spremnici; izazivanje grešaka u digitalnim sustavima. Za sudjelovanje je potrebno imati: osobno računalo s mrežnom vezom i mikrofonom i/ili web kamerom; nešto strpljenja i visoku toleranciju na frustracije; volju za eksperimentalan rad slobodnim softverom. Za sudjelovanje nije potrebno: snažno računalo ili neki specifičan operativni sustav; skup i / ili piratski vlasnički softver; iskustvo s digitalnim medijem.

Hacklab01 je projekt AKC i umjetničke organizacije Format C, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade “Kultura Nova” i Grada Zagreba.

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum