Izložba „ta:pija“ Petre Tadić u galeriji HUIU

Izložba serije plakata Petre Tadić pod nazivom „ta:pija“ bit će otvorena u četvrtak, 21. siječnja u 18 sati u pulskoj galeriji HUIU. Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkiralištu “preko puta”. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po pet ljudi.

Ovom se izložbom autorica pulskoj publici predstavlja kroz lokalni fenomen tapije, kao autentičnog prikaza „duha grada“. Izložba je usredotočena na uporabu vizualnih komunikacija kao sredstva za interpretaciju pulske kulture te osvještavanja problema grada, kako i građana, koji su protagonisti tog identiteta.

Petra Tadić rođena je 1993. godine u Puli, 2017 godine u Zagrebu stječe diplomu vizualnih komunikacija, a 2018 godine upisuje magisterij na Katedri za vizualne komunikacije na Akademiji likovnih umjetnika (ALUO) u Ljubljani, kojeg je uspješno završila 2020 godine. Ljubav prema fotografiji razvija već na prvoj godini studija, te se vizualni elementi koje koristi sastoje od integracije tipografije i fotografije, analognog i digitalnog oblika, koristeći tehniku kolaža.

Izložba ostaje otvorena do 03. veljače  i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum