Jurica Marković Autor u gostima Pulske filmske tvornice

Klub Pulske filmske tvornice predstavit će direktora fotografije, koloristu i jednog od mentora 8. Production In-a Juricu Markovića u četvrtak, 21. siječnja s početkom u 20 sati. Večer će se održati uživo i putem Zooma, a razgovor će moderirati Zorko Sirotić.

Jurica Marković diplomirao je web dizajn na Algebri te smjer snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Bavi se snimanjem igranih filmova, dokumentaraca, video spotova i reklama. Usavršio se u radu s kamerom i u sektoru kamere, u radu sa svijetlom, Kolor korekciji, fotografiji, praćenju razvoja video i foto tehnologije kroz stručnu literaturu i internet. Prati trendove unutar grafičkog dizajna te se bavi elektronskom glazbom i audio dizajnom posljednjih petnaest godina.

Tijekom godina je radio na čitavom nizu filmskih i tv formata, pretežito kratkim igranim filmovima, promotivnim filmovima, TV serijama i dugometražnim dokumentarnim filmovima.

Pored njegovog dokumentarnog i igranog showreela bit će prikazani slijedeći filmovi:

Mirna Zgrablić: „Vuk i Maca“

kratki igrani film, 2016., 5’ 36’’, ADU Zagreb; direktor fotografije/kolorist – Nagrada za najbolje snimanje na Filmskoj reviji akademskih filmova 2017.

Ivan Stanić: „Party“

Kratki igrani film, 2017., 11’30’’, ADU Zagreb; direktor fotografije/kolorist

Igor Bezinović: „Kartoline – Momjan“

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT; direktor fotografije/kolorist

Darovan Tušek: „Kartoline – Lokve“

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT; direktor fotografije/kolorist

Igor Bezinović: „Kartoline – Šušnjevica“

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT direktor fotografije/kolorist

Ulaz na projekciju je besplatan. Sve koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, moli se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka koji ćemo objaviti naknadno na web stanici www.pulskafilmskatvornica.hr.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum