NOVOGODIŠNJI POKLON LABIN ART EXPRESSA XXI DJECI LABINŠTINE

Labin Art Express XXI odlučio je između božićnih i novogodišnjih blagdana obradovati  djecu na Labinštini. Više od pedeset primjeraka upravo izdane slikovnice „Macić“ donirano je svim dječjim vrtićima na Labinštini: „Pjerina Verbanac“ Labin s jaslicima i područnim odjeljenjima (Vrećari, Raša, Rabac, Vinež, Stari grad); “Lišnjak“ Pićan i „Kockica“ Kršan s područnim odjeljenjem Potpićan, a nekoliko primjeraka dobila je i Gradska knjižnica Labin.

U okviru prekograničnog projekta INSPIRACIJA, sufinanciranog sredstvima EU u okviru programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska, izdana je slikovnica za djecu „Macić“, koja u riječi i slici pruža brojne zanimljive informacije o industrijskoj baštini na području četiri grada koja sudjeluju u projektu: Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke. Glavni lik, rudarski patuljak Macić, putuje iz grada u grad i posjećuje lokalne objekte industrijske baštine, gdje se upoznaje s zanimljivim detaljima vezanim uz njihovu povijest, sadašnjost i buduće planove, kao i s lokalnim mitovima te etno baštinom.

Edukativna i kreativna funkcija slikovnice ostvaruje se kroz igre pogađalica i zagonetke. Autorica Korina Hunjak ilustratorica je, dizajnerica i strip crtačica iz Rijeke, a izdavač je Labin Art Express XXI. Tiskana je u šesto primjeraka na slovenskom i hrvatskom jeziku te u dvjesto primjeraka na engleskome jeziku.

Djelatnici vrtića primili su slikovnice s velikim oduševljenjem i zahvalili Labin Art Expressu XXI na poklonu pomoću kojega će djeci na jednostavan i zabavan način približiti rudarstvo i industrijsku baštinu ovog kraja i ostalih navedenih gradova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum