Predstavljanje 8. Production In-a i Kritičko rešeto u Pulskoj filmskoj tvornici

Premijerno prikazivanje devet kratkometračnih igranih i dokumentarnih filmova nastalih na 8. maratonu izrade kratkog filma Production in bit će održano u četvrtak, 28. siječnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Production in realiziran je pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Jurice Markovića, Michelea Bulešića i Lea Gamboca, filmske autorice i organizatorice Sanda Letonja-Marjanović te producenta i filmskog pedagoga Marka Zdravković-Kunca.

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski producent, distributer, festivalski selektor i osnivač Restarta – Oliver Sertić koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

Program:

Mladen Radić: „Uspon“, kratki igrani;

Silvio Belušić: „Čovjek koji je pao s Arene“, kratki dokumentarni;

Anton Verk Rumac: „Češalj krvave smrti“, kratki igrani;

Igor Zenzerović: „Prsnut“, kratki igrani;

Nino Paulin: „The Project“, kratki igrani;

Masimo Paris: „Puna je Pula“, kratki dokumentarni;

Jadranka Mitrović: „Ljudski trag“, kratki dokumentarni;

Mateja Kelemenić: „Gol u tvornici“, kratki igrani;

Debora Trusgnach: „Spazza Pometi“, kratki igrani.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak  autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Nakon što se prošlih godina održao u Motovunu, Poreču, Pazinu, Vodnjanu i Bujama, ovogodišnji 8. Production In po prvi se put održao u Puli od 22. do 24. siječnja.

Pulska filmska tvornica organizirala je 8. Production In u suradnji s MedVid produkcijom, Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, te uz financijsku pomoć Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ulaz na projekciju je besplatan. Svi koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

https://bit.ly/3t21lcs

Meeting ID: 867 7842 4839

Passcode: 671535

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 17

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum