Završna online predavanja udruga Mutila, Sakramenski i Format

Udruga Mutila – Medulin u partnerstvu s udrugom Sakramenski i udrugom Format nastavlja s završnim online povijesno-putopisnim predavanjima u sklopu projekta Eduzaab. Ovaj projekt, pod pokroviteljstvom Općine Medulin je edukativno-zabavnog karaktera, namijenjen svima, a uključuje seriju od sedam zanimljivih predavanja koja će slušatelju dočarati povijesni presjek, događaje i podjele koji su obilježili Istarski poluotok u mediteranskome imaginariju, s Istrom povezane, a udaljene krajeve.

U petak i subotu, 29. i 30. siječnja 2021, održat će se posljednja dva izlaganja u seriji od sedam predavanja u sklopu projekta. Oba predavanja počinju u 18 sati. U petak, 29. siječnja David Orlović, mag.hist. upoznat će sve zainteresirane s tajnama i zanimljivostima Konstantiopola, te kako je taj grad utjecao kroz povijest i na istarsko područje. U subotu, 30. siječnja Ian Tataj, mag.hist. će se dotaknuti povijesti samog Medulina i mikrolokacije poluotoka Kašteje i time uputiti na vrijednost tog lokaliteta i potrebu za daljnjim istraživanjima koja bi revitalizirala ovaj dio medulinskog zaljeva i zaokružila medulinsku šetnicu novim sadržajem.

Predavanje će se održavati preko alata BigBlueButton ulaskom na link https://demo.bigbluebutton.org/gl/edu-qgo-cim-pjv pet minuta prije početka predavanja. Potrebno je samo upisati ime i prezime pri ulasku, kliknuti na oznaku „Join“ i zatim isključiti opciju za vlastiti mikrofon. Sa predavačima možete komunicirati putem chat funkcije, za postavljanje pitanja, ili po njihovim uputama.

Predavanja traju oko sat vremena, uz mogućnost postavljanja pitanja na kraju.

David Orlović, mag. hist., rođen je 1987. godine u Puli. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Medulin i Osnovnoj školi Monte Zaro Pula. Redovito objavljuje priloge u domaćim časopisima, uglavnom o temama iz međuratne povijesti Istre te sudjeluje na znanstvenim skupovima. Koautor je knjiga “Dani u Wagni” i “Turizam medulinske rivijere”. Sudjeluje u projektu interpretacije srednjovjekovne glazbe u sastavu Trobadorz.

Ian Tataj, mag hist., rođen 1990. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autor je sci-fi romana “Chronology of the Future: A Short History of Man in Space” i raznih povijesnih radova. Suradnik mnogih udruga i javnih ustanova. Glavno polje interesa mu je stara i srednjevjekovna povijest.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum