Izložba „Yakishime: Metamorfoza zemlje“ u pulskim Svetim srcima

Izložba „Yakishime: Metamorfoza zemlje“ bit će otvorena za javnost od subote, 13. veljače u muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca u Puli. Izložba je realizirana u suradnji s Veleposlanstvom Japana i Japanskom Fondacijom.

„Yakishime: Metamorfoza zemlje“, kustosice Iwai Mieko iz Panasonic Shiodome Muzeja, prikazuje tehniku izrade keramičkog posuđa – yakishime – koja podrazumijeva zagrijavanje nelakirane gline na jakoj vatri i visokim temperaturama.

Kao jedna od osnovnih tehnika proizvodnje keramike, yakishime se razvila u različitim smjerovima. Cilj izložbe je prikazivati dio japanske kulture kroz yakishime tehniku, počevši od najranijih primjera, koji datiraju u 4. i 5. st., do danas. Posjetioci će imati priliku vidjeti praktičnu yakishime keramiku koja uključuje pribor za ceremoniju čaja i pribor za jelo te umjetničke predmete suvremenih umjetnika.

Izložba biti otvorena svakim danom od 11 do 18 sati. Više o izložbi pogledajte na stranicama Japanske Fondacije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum