Online intermedijalni performans “DADA/NENE“

Premijerna online izvedba intermedijalnog performansa “DADA/NENE: Kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto”, bit će prenesena putem YouTube kanala udruge BukaNoise u ponedjeljak, 1. ožujka s početkom u 20 sati.

„„DADA/NENE: Kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto“ je intermedijalni performans koji problematizira odnos pokreta, slike, teksta, zvuka i prostora u kontekstu dijaloga. Plesačica u dijalogu sa slikarom. Glazbenik u dijalogu s vremenom. Tekst u dijalogu s prostorom. Prostor u dijalogu s čovjekom. Medij kao partitura za drugi medij koji je partitura za drugi medij. Koje su temeljne vrijednosti dijaloga? Je li svrha dijaloga transmisija osobnih misli i emocija? Ili prilika za generiranje nove vrijednosti koja nadilazi individualno, kroz međuljudsko (pa i umjetničko) – povezivanje? Superponiranje perspektiva. Naslojavanje realiteta. Tri umjetnička rukopisa. Susret. Usuglašavanje komunikacijskih alata. Izvedbena načela koja odbacuju namjeru, želju za kontrolom ishoda. Nova vrijednost. Ekspresija suigre osobnih integriteta. Konceptualizirana suigra koja nadilazi osobno i sama emanira podražajne kodove u sprezi sa osobnim doživljajnim i misaonim potencijalima pojedinaca u publici. Kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto?“, piše u opisu performansa.

U performansu sudjeluju: Neven Radaković (zvuk), Ivana Vojnić Vratarić (pokret), Marko Vojnić (slika), Ivan Dobran (video) i Danilo Lola Ilić (montaža).

Program je financiran sredstvima Upravnog odjela za kulturu Grada Pule

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum