Otvoren natječaj za Device_art festival 

rok: 01.03.2021

Natječaj za nove umjetničke produkcije i sudjelovanje na sedmom izdanju Device_art festivala koji će se u studenom održati u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt otvoren je od 1. veljače do 1. ožujka. Natječaj u organizaciji Kontejnera – biroa suvremene umjetničke prakse, namijenjen je zainteresiranim pojedincima i kolektivima iz Hrvatske ili s boravištem u Hrvatskoj.

Device_art je međunarodni festival koji se bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti. Festival preispituje uvriježene koncepte prožimanja umjetnosti, znanosti i tehnologije te kritički interpretira i kontekstualizira uvjete produkcije, recepcije i komunikacije umjetnosti naprava. Umjetnički radovi kojima se festival bavi su na razmeđi hakiranja naprava i gadget kulture, umjetnosti i produkt dizajna, a obuhvaćaju širok spektar tema i formata – od konceptualnih provokacija i inovativnih sučelja, do utilitarističkih proizvoda, igračaka i prototipova.

Sedmo izdanje festivala provodi se u suradnji sa Sarahom Donderer, Yannickom Hofmannom, Daroim Mille i Philippom Zieglerom, kustosima ZKM-a | Zentrum für Kunst und Medien u Karlsruheu, Njemačka. Osim suvremene hrvatske device_art scene, festival će predstaviti njemačke novomedijske umjetnike i dizajnere koji se na inventivan, kritički i provokativan način bave svakodnevnim tehnologijama, uređajima i strojevima otkrivajući pri tome dvosmislenost njihove funkcionalnosti. Fokus prijavljenih ideja i projekata stoga treba biti na promišljanju tehnološke naprave, nadilaženju, pomicanju ili izvrtanju njenih funkcija i svrhe, poigravanju s percepcijom i osjetilima te aproprijaciji i kritici njene korisnosti kroz ironiju i humor.

Prijedlozi se dostavljaju putem online obrasca za prijavu.

Više informacija pronađite na službenim stranicama Kontejnera.

Priredio B. V.

Foto Mirjana VODOPIJA

Leave a Reply


4 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum