Otvorene prijave za Motovunske kratke 2021.

rok: 15.05.2021

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Selektor programa odabrat će dvadeset i pet naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu čiji pobjednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Europsku Filmsku nagradu.

Prijave se primaju do 5. lipnja, preko platformi FilmFreeway.com ili ShortFilmDepot.com.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 15. svibnja.

Unatoč godini pandemije, Motovun Film Festival i prošle je godine održan u prilagođenom izdanju, s projekcijama uživo, dok je cjelokupni kratkometražni program prikazan na projekcijama u Zagrebu. Međunarodni žiri odabrao je najbolji film, prošlogodišnji pobjednik je bio „Ka morskoj prašini“ redateljice Héloïse Ferlay (Francuska).

Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum