Projekcija dokumentarca „Running with the Refugees“ u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija dokumentarnog putopisa po Balkanu „Running with the Refugees“ autora Matije Hajdarhodžića, Kaje Šišmanović i Raifa Šehića bit će održana u četvrtak, 11. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima moderirati će Marko Zdravković-Kunac.

Dokumentarni putopis „Running with the Refugees“ nastao tijekom ljeta 2015. godine, na samom početku izbjegličke krize. Kaja, Matija i Raif krenuli su iz Sarajeva do Thessalonikija s ciljem pronalaska izbjegličkih skupina kojima bi se pridružili na putovanju prema Zagrebu i Schengenskoj granici. Putem su intervjuirali stanovnike zemalja kroz koje su prolazili, bilježeći njihova mišljenja o izbjeglicama, ali i načine života na tim prostorima.

Putopis se može pogledati na kanalu Hayshish produkcije Future Yugoslavia specijaliziranom za različite autorske dokumentarne, granično – dokumentarne i nedokumentarne TV serije i emisije. Pored „Running with the Refugees“ uskoro će se moći pogledati i drugi serijal – „Iz Medike“.

Ulaz na projekciju je besplatan. Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

https://bit.ly/3rztvK4

Meeting ID: 861 9706 2811

Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum