6. Dani dječjeg filma – Pulica u kaputu – online od 23. do 28. ožujka

Šesto izdanje popularnog programa za djecu „Pulica u kaputu“ bit će održano od 23. do 28. ožujka u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival. Program donosi pet kratkometražnih i pet dugometražnih, većinom animiranih filmova, a na rasporedu se nalaze još i dvije obiteljske pustolovine te jedan dokumentarni film.

Cjelokupni program održat će se online, potpuno je besplatan i omogućen za praćenje na razini cijele Hrvatske. Poveznice za pristup filmovima svakodnevno će se objavljivati u 9 sati ujutro i biti dostupne 48 sati. Svi su filmovi podnaslovljeni, a naslovi na rasporedu od utorka do četvrtka imaju i opciju uključivanja praćenog čitanja podnaslova.

Pulica u kaputu će tijekom pet filmskih dana prikazivati kratke filmove „Dekica“ (r. M. Moshkova), „Ptičica i pčele“ (r. L. von Dohren), „Mali sivi vuk: jesenski putnici“ (r. N. Malykhina), „Kišobran“ (r. J. Prats, A. Robles) i „Kanarinac Kiki“ (r. N. Bianco – Levrin, J. Rembauville). Dugometražni program donosi „Raggie“ (r. M. Arulepp i K. Kiilerich) o djevojčici koja dobiva čarobnu lutku, „Lotte i izgubljeni zmajevi“ (r. H. Ernits, J. Poldma) o avanturama Lotte i sestrice Roosi, „Jackie i Oopjen“ (r. A. van de Mond) o djevojčici koja pomaže gospođi koja je iskočila iz slike i „Rocca mijenja svijet“ (r. K. Benrath); film koji je na prošlogodišnjoj Pulici prema glasovima publike osvojio najveću ocjenu. Prikazat će se i dokumentarni „Oči mi plave, haljina šarena“ (r. P. Gumiela) u kojemu je dokumentiran pogled u svijet iz perspektive trogodišnjakinje.

Dodatak programu je i besplatna radionica „Crta – crtež – strip“ koja će se održati putem Zoom aplikacije, od 24. do 28. ožujka, od 17 do 19 sati, pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa. Radionica, na kojoj će polaznici usvojiti osnove izrade stripa, namijenjena je uzrasti od 8 do 14 godina. Maksimalan broj polaznika je 15 a upute za prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Kina Valli i zaprimaju se do ispunjenja kapaciteta.

Tijekom Pulice u kaputu održat će se i online konferencija pod nazivom Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi. Termin konferencije objavit će se naknadno a namijenjena je stručnjacima u sustavu predškolskog obrazovanja. Cilj konferencije je pronaći adekvatne alate medijskog obrazovanja kojima se djeci može pristupiti s odgojnim i obrazovnim predznakom.

Cjelokupni program možete pronaći ovdje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum