Filmski studio Medika u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija presjeka produkcije Filmskog studija Medika koji u sklopu Autonomnog kulturnog centra Attack! u Zagrebu djeluje od 2009., bit će održana u četvrtak, 4. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Na programu su filmovi nastali na tamošnjim radionicama i rezidencijama, a voditelj studija Josip Visković predstavit će i radove nastale na produkcijskim festivalima Maraton kratkog filma i Cinemademare. Večer će se održati uživo i putem Zooma, a razgovor s Josipom Viskovićem moderirati će Marko Zdravković-Kunac.

Program:

Nika Kapelec: „Ilija i Pavle“

2019, kratki igrani, 15 min

Ivan Stanić: „Rosebud!“

2012, kratki hibridni, 9 min

Renata Lučić: „Molim te mama, nemoj danas“

2014, kratki igrani, 14 min

Sven Gorjanc-Fabić, Josip Visković, Goran Vrbanić: „Zašto?“

2011, dokumentarni, 32 min.

Josip Visković: „3 hodočasnika“

2016., kratki igrani, 11 min.

Filmski studio Medika prostor je u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika u Zagrebu koji od 2009. služi za filmska snimanja, projekcije, radionice i rezidencije. Kroz program radionice kratkog filma dosad je nastalo osam kratkih i jedan dugometražni igrani film, a studio je usto (ko)produkcijski podupro brojne druge filmove i umjetničke projekte. Redovno se održavaju i radionice stop motion animacije, scenarija i montaže. Kad bude moguće, sigurno će se obnoviti i programi predstavljanja međunarodnih filmskih projekata i putujućih festivala te rezidencija stranih filmaša i videoumjetnika.

Josip Visković je devedesetih bio među pokretačima Schmrtz Teatra i časopisa Nomad, a u ovom je stoljeću sudjelovao u enormnom broju ne sasvim profesionalnih filmskih produkcija kao režiser, scenarist, montažer, snimatelj, producent, glumac, tonac, muzičar i ostalo. Uz državnu potporu režirao je dva filma, od kojih je “Može neko bacit čik odozgo” (2012.) nagrađen na festivalima u Acirealeu i Bukureštu. Bez potpore je režirao još jako puno filmova, spotova, videoradova u sklopu kazališnih predstava i multimedijalnih projekata i slično. Od 2005. do 2011. sudjelovao je u organizaciji produkcijskog festivala Maraton kratkog filma. Od 2009. vodi Filmski studio Medika. Od 2014. filmove snima prvenstveno u Italiji.

Autonomni kulturni centar – Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina udruga građana/ki koja djeluje u području izvaninstitucionalne kulture i mladih. Udruga djeluje po “uradi sam” principima, stvara kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te njeguje aktivistički pristup i osigurava javni prostor za stvaranje i djelovanje svima koji kreativnim izričajem odbijaju biti dio mainstreama a žele sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini koje vode slobodnom društvu. AKC od 1997. godine pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni organizacijom samostalnih i partnerskih projekata koji se realiziraju na razini cijele Hrvatske i inozemstva u formi umjetničkih festivala, alternativnih koncertnih događanja, filmske i kazališne produkcije, galerijskog programa, knjižnice te besplatnih edukativnih sadržaja. Počev s 2009., AKC upravlja društveno kulturnim centrom AKC Medika, aktivnim u području civilnog društva, subverzivne umjetnosti i aktivizma.

Ulaz na projekciju je besplatan. Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova,

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum