Igor Bezinović Autor u gostima Kluba Pulske filmske tvornice

Aktivist, redatelj i filmski pedagog Igor Bezinović bit će gost Kulba Pulske filmske tvornice u četvrtak, 25. ožujka s početkom u 20 sati. Bezinović će razgovarati o svojim klubaškim početcima, fakultetima, nagradama, svom filmskom stvaranju i blogu Lavandin s okupljenom publikom te sa publikom na Zoomu. Tijekom večeri bit će prikazano pet njegovih filmova, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Igor Bezinović je rođen u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF.

PROGRAM:

 

„Nepovratno“

2009., dokumentarni, 17 min., Restart

Fragmenti želja, stavova i svjetonazora trojice skupljača boca u Zagrebu. Na dnevnoj sakupljačkoj ruti skupljamo boce i impresije.

Snimatelji: Đuro Gavran, Jadranko Marjanović

Montažer: Martin Semenčić

Glazba: Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Damir Kvesić – Kramasonik studio

Dizajner zvuka i mikser: Ivan Mihoci

Izvršni producenti: Saša Balent, Tin Žanić

Producent: Oliver Sertić

 

„Samoupravni film“

2012., dokumentarni, 8 min., Restart

U lipnju 2011. godine radnici brodogradilišta u Malom Lošinju su tijekom dva tjedna snimali svoju radnu svakodnevicu u sklopu Škver Art Festivala. Povodom rasprave o brodogradnji kao hrvatskoj strateškoj nacionalnoj industriji, montirali smo radničke snimke u participativni osmominutni film nazvan Samoupravni film.

Snimatelji: Mladen Mihailović, Igor Toić, Izidor Volpato

Montažerka: Iva Mrkić

Producenti: Oliver Sertić, Vanja Jambrović

Izvršna producentica: Dunja Janković

Slikarica: Anna Ehrlemark

Hvala: Josip Bolonić, Jovica Lončar

 

„Čekanje“

2014., dokumentarni, 3 min.

Radnici koji štrajkaju zbog neisplaćenih plaća i turisti koji su zbog štrajka prisiljeni čekati u koloni. Vrhunac je turističke sezone. Krčki most, Hrvatska. 16. kolovoza 2012. godine.

Redatelj, snimatelj i montažer: Igor Bezinović

 

„Od Kršana do Peroja“

2015., dokumentarni, 6 min. HRT

Film nadahnut Istarskim bordelom muza Drage Orlića, veselim štivom izniklim iz narodnih korijena.

Snimatelj: Danko Vučinović

Montažer: Ivor Ivezić

Snimatelj zvuka: Filip Ledinščak

Producent: Davor Kanjir

 

„Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio“

2020., animirano-dokumentarno-igrani, 19 min., Bonobostudio

Zoki slučajno pronalazi mikrokazetu na hrpama smeća velikog odlagališta otpada na otoku Lošinju. Detaljnim istraživanjem odbačenog predmeta odajemo počast slučajnosti i mašti.

Režija i scenarij: Igor Bezinović, Ivana Pipal

Animacija: Ivana Pipal

Kamera: Ivan Slipčević

Montaža: Maida Srabović

Oblikovanje zvuka: Martin Semenčić

Glazba: Hrvoje Nikšić

Uloge: Đorđe Branković, Petra Zlonoga

Producentica: Vanja Andrijević

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

http://bit.ly/PFTaugIB

Meeting ID: 818 5650 2144

Passcode: 719496

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum