Izložba „Novigrad ispod površine: arheološka priča o počecima grada“ u Muzeju Lapidarium

Izložba naziva „Novigrad ispod površine: arheološka priča o počecima grada“ bit će otvorena u petak, 2. travnja u 19.30 sati u novigradskom Muzeju Lapidarium.

Na izložbi će biti predstavljeni rezultati zaštitnih arheoloških istraživanja provedenih 2018. pored hotela Cittar u Novigradu. Prilikom istraživanja pronađeni su ostaci obrambenih zidina, ranosrednjovjekovni grobovi i brojni drugi arheološki nalazi. Uz brojne arheološke nalaze, na izložbi će biti predstavljena i vizualizacija 3D modela lokaliteta. Kustosica izložbe je Anika Mijanović, a organizatori su Muzej Lapidarium i Muzej grada Umaga. Oblikovanje potpisuje Stanislav Habjan.

Izložba ostaje otvorena do 9. svibnja i može se razgledati od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati te u subotu od 16 do 19 sati.

Izložba je ostvarena sredstvima Grada Novigrada.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum