Kino Istra: novih pet filmova za gledanje kod kuće

Treće mjesečno online izdanje Kina Istra donosi argentinski hit-triler snimljen po istinitom događaju, priču o kultnim „Buldožerima“, besplatni Žilnikov dokumentarac o istarskoj revolucionarki, a tu je i poslastica za male gledatelje.

Uz jedan od najvećih hitova Motovun Film Festivala, tu je i film u cijelosti snimljen u Istri, priča o stogodišnjoj revolucionarki iz Sovinjaka, kao i dokumentarac o jednom od prvih kultnih rock-bandova Jugoslavije.

Kino Istra On Line od 19. do 29. ožujka nudi ovaj program: „Klan“, r. Pablo Trapero, „Piran – Pirano“, r. Goran Vojnović, „Jedna žena, jedno stoljeće“, r. Želimir Žilnik, „LP film Buldožer: Pljuni istini u oči“, r. Varja Močnik, Los Bando, r. Christian Lo (9+). Filmovi će biti dostupni od 19. ožujka, uz mogućnost pristupa iz Hrvatske i Slovenije. Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (2 eura), a cijena paketa od 4 filma je 37,50 (5 eura). Film „Jedna žena, jedno stoljeće“ besplatan je za prvih 200 gledatelja. Sve ostale detalje o filmovima potražite na ovoj poveznici. Kino Istra On-line možete pronaći ovdje.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, kao najpotpuniji i najdojmljiviji način gledanja filmova. Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima.

Nositelj programa je Motovun Film Festival, u suradnji s partnerima iz tri zemlje: Kino otok Izola (organizator događanja u Sloveniji), Hrvatski filmski savez (organizator edukativnih radionica i pratećih događanja), Live Cinema UK i Filmmakers Academy Bologna (organizatori posebnih projekcija i edukativnih radionica).

Projekt je podržao pilot-program Europske komisije “Kina kao inovativni centri lokalne zajednice” i Hrvatski audiovizualni centar. Uz pomno izabrani filmski program u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

Izvor

Leave a Reply


1 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum