„Lokotron“ Marka Grbca Knapića – audio-vizualna banka podataka Rojca

Marko Grbac Knapić, multiinstrumentalist i skladatelj zajedno sa poznatim pulskim fotografom Dejanom Štifanićem dovršio je projekt „Lokotron“, kojeg je osmislio, snimio, komponirao i aranžirao.

„Što je Lokotron, pitate se? Lokotron je osmišljen kao jedinstveni multimedijski umjetnički produkt i audio-vizualna banka podataka zgrade Društvenog centra Rojc u Puli, a zabilježen je 2020. godine. Zgrada Rojca ima više od sto udruga različitih polja djelovanja koje svojim aktivnostima daju specifičnu bazu zvukova i vizualnih doživljaja. Kao ideja vodilja poslužila su vrata zgrade, koja predstavljaju korisnike prostora na jedan specifičan način. Snimanjem zvuka svakih vrata i fotografiranjem istih dobivena je zanimljiva baza podataka koja ima umjetničku, arheološku i sociološku vrijednost“, piše u opisu projekta.

Projekt “Lokotron” provela je Udruga građana Armazonex uz potporu odjela za kulturu grada Pule. Konačni rezultat možete pogledati na ovoj poveznici, a video o stvaranju projekta nalazi se ovdje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum