Predstavljanje publikacije “Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih i šire populacije u Istri” u Narodnom domu u Buzetu

Predstavljanje publikacije istraživanja “Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih i šire populacije u Istri: izvještaj o rezultatima sociološkog istraživanja” kojega su u sklopu projekta Mi plus proveli doc. dr. sc. Krešimir Krolo i doc. dr. sc. Željka Tonković bit će održano u utorak, 23. ožujka u 14 sati u Narodnom domu u Buzetu.

Istraživanje je imalo za cilj utvrditi obrasce kulturnih potreba i kulturne potrošnje mladih i prigodne populacije odraslih na području Istarske županije. Radi preciznijeg kreiranja projektnih programa i sadržaja u nezavisnoj kulturi, željelo se ispitati kakve bi sadržaje mladi voljeli posjećivati u organizaciji udruga u lokalnoj zajednici. U tu svrhu kreiran je anketni upitnik koji je sadržavao nekoliko specifičnih skala i dimenzija nužnih za precizno mapiranje kulturne potrošnje, kulturnog kapitala i preferencija. Prikupljanje podataka odvijalo se tijekom zime i proljeća 2020. godine, a anketni upitnik je bio distribuiran srednjim školama iz Istarske županije te, kako bi se zahvatila šira populacija odraslih, putem lokalnih medija i društvenih mreža. U konačnici, ispunilo ga je 644 ispitanika.

Na predstavljanju će govoriti: Ana Pernić, (zamjenica gradonačelnika Grada Buzeta), Vladimir Torbica (pročelnik UO za kulturu i zavičajnost IŽ), Aleksandra Vinkerlić (Istarska kulturna agencija), Marino Jurcan (Udruga Metamedij), dr. sc. Krešimir Krolo (autor istraživanja), Maja Ivančić (Savjet mladih Grada Buzeta) i Gaia Radić (umjetnica). Predstavljanje će moderirati Marijeta Bradić (Udruga Metamedij).

Zbog ograničenog broja mjesta mole se zainteresirani da se prijave putem maila mmlab@metamedia.hr do ponedjeljka, 22. ožujka u 12 sati.

Predstavljanje će biti moguće pratiti uživo putem video veze na Facebook stranici udruge Metamedij:

https://www.facebook.com/udruga.metamedij

Istraživanje su organizirali udruga Metamedij i Istarska kulturna agencija IKA-ACI u sklopu projekta Mi plus, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Poveznica na sažetak istraživanja:

http://www.miplus.hr/novosti/prezentacija-istrazivanja-kulturnih-potreba-i-interesa-gradana/

Izvor

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum