Projekcije filma “Skywalk above Prague” programa Kino Cirkus u Kinu Valli

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju.

Kino Cirkus održava se u šest gradova u suradnji s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje “Zlatna vrata” (Split), Javnom ustanovom Pula Film Festival (Pula), Kinematografi Dubrovnik (Dubrovnik), udrugom Cirkorama (Zagreb), Prostor Plus (Rijeka), Pučkim otvorenim učilištem Samobor, Bunkerom – centrom za mlade i udrugom Cirkultura (Samobor). Projekcije se održavaju uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

U ovom tjednu projekcije Kina Cirkus održavaju se u Splitu, Zagrebu, Puli i Samoboru. Film „Skywalk above Prague“ bit će prikazan u pulskom kinu Valli u četvrtak, 1. i petak 2. travnja u 17 odnosno 21 sat.

„Dokumentarni film “Skywalk above Prague” projekt je međunarodnog festivala suvremenog cirkusa i kazališta Letní Letná. 2019. godine ovaj praški festival otvoren je jedinstvenom izvedbom kolektiva Cie Basinga i Cie Gratte Ciel. Svjetski poznata šetačica na žici Tatiana-Mosio Bongonga prešla je put od 350 metara preko rijeke Vltave bez sigurnosnog pojasa na 35 metara visine! Dokumentarni film prati tijek zahtjevnih tehničkih priprema potrebnih da ovakav fizički, emocionalni i produkcijski izazov bude uspješno i sigurno izveden. Iako je prvotna namjera ovog filma bila snimiti kratki videozapis koji će pratiti zbivanja iz backstagea, teme i situacije koje su se događale bile su toliko snažne da su nadahnule stvaranje ovog atraktivnog dugometražnog dokumentarnog filma“, piše u opisu filma.

Film se prikazuje s hrvatskim podnaslovima, a projekcije se organiziraju u skladu s mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum