68. Pula – Prilika start-up producentima za usavršavanje novog projekta u razvoju putem industrijskog programa Pula Meeting Place

Pula Meeting Place je program namijenjen hrvatskim (ko)producentima koji će se po prvi ili drugi put okušati u dugometražnom filmu bilo kojeg roda. Radi se o novom programu Pulskog filmskog festivala koji donosi filmašima mogućnost da svoj umjetnički projekt predstave izravno profesionalcima. Pod vodstvom stručnjaka koji će ih individualnim pristupom usmjeravati i savjetovati, polaznici će steći praktično znanje o svim ključnim elementima međunarodne koprodukcije.

Prijave se vrše slanjem motivacijskog pisma i kratke biografije, sam rad održavat će se na daljinu putem digitalnih platformi tijekom svibnja i lipnja, u prilagodljivim terminima u dogovoru s voditeljem programa, a pet odabranih projekata sudjelovat će u daljnjem radu programa na dvodnevnoj koprodukcijskoj radionici 19. i 20. srpnja, tijekom Pulskog filmskog festivala. Tada će se polaznici ujedno i po prvi susresti s mentorima, a radi se redom o stručnjacima iz branše priznatih producenata, agenata prodaje, script-doktora itd.

Ovaj jedinstveni događaj iz područja koprodukcije afirmirao se uspjehom polaznika na eminentnim svjetskim festivalima (Karlovy Vary, Sundance, Tribeca, Cannes, Berlin…) a neki od filmskih naslova koji su recentno zapaženi su: Jumbo, r. Zoe Wittock, 2020. (Sundance, Berlinale, Nominee European Discovery of the Year), Smuggling Hendrix, r. Marios Piperides, 2019. (Tribeca Special Jury Award) i Family, r. Rok Biček, 2017. (Locarno, Leipzig).

Izvor

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum