Natječaj za dodjelu književne nagrade „Albatros 2021.“

rok: 15.06.2021

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade „Albatros 2021.“. Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga i nisu dobitnici književnih nagrada, a rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2021.!

Književna nagrada „Albatros“ utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 5.000 kuna, diplome i tiskanja nagrađene knjige. U obzir za nagradu dolaze rukopisi: 1. roman, poezija, zbirka kratkih priča; dramska djela; djela dječje književnosti: zbirka priča, zbirka pjesama, slikovnica; djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama.

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.) i koji nisu dobitnici književnih nagrada. Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Priložiti tekst u Wordu, na CD-u ili USB stiku. Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail). O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator. Rukopisi se ne vraćaju.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. listopada 2021. godine na www.pouvg.hr.

Nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu 2021. godine.

Rukopise slati poštom ili osobno dostaviti na adresu: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj „Albatros“), Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica. Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2021. godine.

Na natječaj se primjenjuju odredbe Pravilnika o dodjeli Književne nagrade „Albatros“ http://www.pouvg.hr/media/4783/pravilnik-o-dodjeli-knjizevne-nagrade-albatros.pdf.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum