Novi europski Bauhaus nagrađuje projekte kreativnih, održivih i zdravih životnih prostora

rok: 31.05.2021

Nakon konferencije održane krajem prošlog tjedna, Europska komisija je objavila natječaj za 20 nagrada u 10 tematskih kategorija. U okviru tematskih kategorija bit će dodijeljene po dvije nagrade – New European Bauhaus Award (za postojeće i dovršene projekte u pojedinačnome iznosu od 30.000 EUR) i New European Bauhaus Rising Stars (za koncepte i ideje mladih do 30 godina u pojedinačnome iznosu od 15.000 EUR). Rok za prijavu je 31. svibnja 2021..

Novi europski Bauhaus kreativna je i interdisciplinarna inicijativa, mjesto susreta umjetnosti, kulture, društvene uključenosti, znanosti i tehnologije u kojem se oblikuju budući životni stilovi. Potiču se zajedničke aktivnosti kreiranja i izgradnje održivih, uključivih i zdravih životnih prostora za budućnosti, čime se zeleni plan približava svakodnevnom životu građana.

Tematske kategorije: tehnike, materijali i procesi za gradnju i dizajn; gradnja u duhu kružnosti; rješenja koja pokazuju kako se zaštita bio-raznolikosti, voda i tla može uvažiti i promovirati kroz građenje i planiranje; obnovljeni urbani i ruralni prostori; proizvodi i životni stil; očuvano i transformirano kulturno nasljeđe; ponovno osmišljeni prostori za susret i dijeljenje; mobilizacija kulture, umjetnosti i zajednica; modularna, prilagodljiva i mobilna životna rješenja i interdisciplinarni modeli obrazovanja.

Izvor

Leave a Reply


+ 9 = 18

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum