On-line predavanja uz izložbu “Yakishime: metamorfoza zemlje” Arheološkog muzeja Istre

Arheološki muzej Istre u suradnji sa Odsjekom za japanologiju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, organizirao je predavanja na teme vezane uz japansku kulturu koja je moguće pogledati na YouTube kanalu Arheološkog Muzeja Istre.

Stefani Silli održala je prerdavanje na temu: “Utjecaj japanske likovne i kulturne tradicije na umjetnički izričaj umjetnika Takashija Murakamija”. Predavanje govori o suvremenom umjetniku Takashiju Murakamiju, jednom od najprovokativnijih i najutjecajnijih japanskih umjetnika svojeg vremena. Predavanje se osvrće na njegov život i djelo, novo umjetničko načelo – superflat, kojeg je postavio te njegov bogati umjetnički opus.

Irena Srdanović je održala predavanje na temu: “Fenomen kyara u japanskom jeziku i društvu”. U njemu se možete upoznati s fenomenom kyara u suvremenom japanskom jeziku i društvu. Termin kyara odnosi se na likove u animeima, mangama, igricama, ali ima i nekoliko drugih značenja i uporaba koji će nam približiti neke od trendova u japanskoj kulturi kao što su kyaraben, yuru kyara, kyaraka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum