Otvorene prijave za međunarodnu rezidenciju Summer Sessions 2021 udruge Metamedij i Mi+ platforme

rok: 20.05.2021

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije. Rok za prijave je 20. svibanj 2021.

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u bruto iznosu od 2000 EUR (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Organizatori pojašnjavaju kako se prijaviti:

„Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu). Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju). Videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

„Imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku. Za potporu MI+ platforme prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske. Kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni početkom lipnja 2021. Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila contact@metamedia.hr. Partneri: V2_Lab for the Unstable Media, National Taiwan Museum of Fine Arts, Hangar.org, Art Center Nabi, Points Center for Contemporary Art, Winzavod, ESPRONCEDA, Sardegna Teatro, Kilowatt, Sineglossa i Tabakalera.”

Izvor

Leave a Reply


7 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum