Izložba Hane Tintor „VELIKE MALE STVARI“ u HUIU galeriji

Otvorenje izložbe animatorice i ilustratorice Hane Tintor naziva „Velike male stvari“ bit će održana u četvrtak, 6. svibnja u 20 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„„Velike male stvari“ je serija crteža situacija iz svakodnevnice. Biram trenutke koji mi se čine važnima i iskrenima. Crtajući ih puštam da traju i spremam ih kao podsjetnik na ono bitno. Redukcijom tražim emociju, integritet i univerzalnost u vlastitoj intimi“, pojašnjava autorica.

Hana Tintor rođena je u Zagrebu 1992. godine. Nakon završene umjetničke gimnazije te dugogodišnjeg bavljenja lutkarstvom u Zagrebačkom kazalištu mladih, upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Diplomirala je na studiju vizualnih komunikacija 2016. godine. Sa željom da se i dalje usavršava, 2017. godine upisuje, a iduće godine i završava, MA Illustration and Book arts, Cambridge School of Art u Cambridgeu, UK. Tu otkriva svoj interes i  strast za animacijom te radi niz vizualnih vježbi koje su rezultirale filmom More misli. 2019. dobiva potporu HAVCa za navedeni projekt. 2020. dobiva potporu HAVCa za razvoj animirane TV serije BETTI&LOLA.

Trenutno živi i radi u Zagrebu, kao art direktor i animator u Jadranskoj Animaciji, i freelance ilustrator u svojoj sobi. Izložba traje do petka, 28. svibnja i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu “preko puta”. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum