Međunarodna konferencija o valorizaciji europske fortifikacijske baštine u Puli

U okviru obilježavanja Europskog tjedna, pulsko Sveučilište domaćin je međunarodne konferencije o europskim primjerima dobre prakse u održivoj valorizaciji fortifikacijske baštine. Konferencija „Sustainable Valorisastion of Fortified Heritage – European Best Practice“, posvećena transnacionalnim modelima zaštite i upravljanja zajedničkom europskom fortifikacijskom baštinom održat će se 6. svibnja, u virtualnom obliku zbog aktualne pandemije.

Na njoj će, uz aktualne projekte revitalizacije pulskog fortifikacijskog sustava, partnerske institucije iz Verone, Krakowa i Berlina, Šibenika i Kotora, Zagreba i Ljubljane te međunarodne istraživačke mreže i nove kulturne rute Forte Cultura predstaviti najbolja europska iskustva u valorizaciji fortifikacijske baštine.

Sudjelovanje je besplatno, program možete naći u prilogu, a registracijski link dostupan je na web-stranici kulturne rute Forte Cultura: https://www.forte-cultura.eu/en/netzwerk-en/confrences.

Program-Workshop European Fortfified Heritage

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum