Obilježavanje 100. obljetnice rođenja Alide Valli

Javna Ustanova Pula Film Festival u suradnji sa Zajednicom Talijana Pula, u povodu 100. obljetnice rođenja Alide Valli, organizira dvodnevni program koji uključuje izložbu, projekcije filmova i monodramu.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Pule i Arheološkim muzejom Istre, u ponedjeljak, 31. svibnja u 16.30 sati, na pročelju Kina Valli postavit će se informativna ploča s QR kodom putem koje se pametnim telefonom skeniranjem mogu preuzeti informacije o karijeri Alide Valli. Potom će se otvoriti retrospektivna izložba s portretima i kadrovima iz najpoznatijih filmova Alide Valli čija filmografija, kroz sedam desetljeća intenzivne karijere, broji više od sto naslova. Istog će se dana u 17, 19 i 21 sat, prikazati premijera dokumentarnog filma „Alida“ (r. M. Verdesca) temeljen na njezinim nikad objavljenim pismima i svjedočanstvima iz osobnih dnevnika, upotpunjen javnim i privatnim arhivskim materijalima, u kojima brojni renomirani umjetnici iz filmskog svijeta kao što su Dario Argento, Roberto Benigni, Bernardo Bertolucci, Charlotte Rampling i Vanessa Redgrave, otkrivaju poslovnu i privatnu osobnost višestruko nagrađivane talijanske glumice.

U Zajednici Talijana, 1. lipnja s početkom u 19 sati, premijerno će se izvesti monodrama pod nazivom „Grazie Alida!“ Monodramu potpisuju pulski autori; izvedbu glumica Petra Bernarda Blašković a režiju Luka Juričić, koji su dramski prikaz osmislili isključivo za ovu obljetnicu. Ulaz na sve programe je slobodan a ulaznice za projekcije se mogu preuzeti na blagajni Kina Valli.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum