Otvorene prijave za GRISIAyouth

rok: 30.06.2021

Udruga Faro11 poziva mlade novomedijske umjetnike da se prijave za izlaganje na četvrtom izdanju novomedijske izložbe GRISIAyouth, koje će se održati 8. kolovoza u Rovinju. Poziv je namijenjen mladim i neafirmiranim novomedijskim umjetnicima koji su mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Uz prijavljen rad potrebno je priložiti kratku biografiju te do 30. lipnja 2021. poslati na ivana@faro11.com. O užem izboru odlučivat će stručni žiri. Tema je slobodna. Može se prijaviti najviše dva rada po umjetniku a osigurana je i nagrada za najbolji rad. Organizator pokriva putne troškove (autobusne karte), smještaj i zajednički ručak.

GRISIAyouth je mladi projekt započet 2016.kao suvremeni dodatak izložbi Grisia, tradicionalno održavana u Rovinju od 1967. Producirana i kurirana od strane udruge za razvoj kreativnih industrija – Faro11, GRISIAyouth okuplja mlade novomedijske umjetnike iz Hrvatske i EU. Kao osnovnu izlagačku platformu GRISIAyouth koristi “sirovu” geografiju otvorenog prostora gdje putem proiciranja radova po zidinama crkve odnosno pročeljima okolnih kuća i zabačenih prolaza te postavljanjem instalacija u okviru netaknutih zelenih površina svjedoči sljubljivanju tehnologije, novomedijske intervencije i prirodnog habitata što u konačnici rezultira novom teksturom iskustva mediteranske urbanosti. Video radovi, performansi, instalacije, vođeni posjet kroz izložbu i još mnogo toga nudi GRISIAyouth koja se održava drugu nedjelju u kolovozu.

Organizator projekta je Faro11- udruga za razvoj krativnih industrija pod pokroviteljstvom Istarske Županije i Grada Rovinja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum